Light ForceLa fel  cum  trebuie sa fiti condusi spre  propriul intuneric, tot asa trebuie sa fiti condusi si spre  propria lumina. Desi gravitatia divina este o a doua natura, insufletirea harurilor voastre necesita mai mult decat capacitatea de a sti ce inseamna denumirea fiecarui har. Mintea nu poate intelege esenta gratiei  divine, ca si cand ar fi o ecuatie matematica. Cuvintele folosite pentru a o defini   nu pot exprima, pe deplin, puterea gratiei divine. Momentele pline de gratie sunt prezente in toate aspectele vietii  noastre. Ele vin si pleaca neobservate, din punctul de vedere al ”gratiei divine”, desi le recunoastem ca fiind un produs special al acesteia.

De exemplu, o reconciliere intre voi si o persoana draga, care nu credeati niciodata ca se va intampla,  este clar un  act de gratie. Intalnirea intamplatoare cu cineva foarte drag, pe care nu l-ai mai vazut de mult timp, este mult mai mult decat o coincidenta placuta;  este tot un act de gratie divina. Faptul ca iti amintesti ca astazi este ziua de nastere a cuiva  si stii cat de mult l-ar durea daca ai uita,  este tot un act de gratie. Acestea sunt doar cateva exemple simple ale puterii gratiei divine, pe masura ce isi face loc prin gandurile voastre cotidiene, inspirindu-va sa actionati in moduri  care intotdeauna – intotdeauna – vindeca sau imbunatatesc  viata altcuiva, sau a voastra. Faptul  ca nu credeti ca gratia divina  este sursa acestor inspiratii, nu este relevat.

Apoi exista un moment in  care va rugati, direct, pe tacute, ca gratia divina sa vina in viata voastra. De obicei, aceasta rugaciune se rosteste intr-o perioada mai dificila si atunci poate ca te intrebi: ”Ce este gratia divina? Cum voi recunoaste ca aceasta gratie, pentru  care m-am rugat, a sosit in viata mea?” Acesta este momentul in care intelegerea naturii gratiei divine devine un  lucru de semnificatie spirituala. Gratia divina este o substanta mistica, nu un concept mental. Ca substanta mistica, trebuie experimentata pentru a fi cunoscuta. Nu o poti intelege dintr-o descriere pe care o citesti, sau despre care discuti, nici nu poti gasi o definitie care sa deschida, in final, un culoar catre o experienta de iluminare interioara.

Caroline Myss – Sfideaza Gravitatia

De la Diana Ciubotaru, psihologul din Iasi

Reclame