A FI

dedublare-500x275

Daca ascultam o simfonie cantata de o orechestra de o suta de instrumente, fiecare instrument vibreaza la o frecventa diferita –si totusi, prezenta unuia nu-l inlatura pe niciunul dintre celelalte. Daca urechile noastre nu ar putea auzi decat o singura frecventa, am pierde restul simfoniei si probabil ca nu am asculta decat un instrument, dintr-o suta. Nouazeci si noua la suta din muzica ne-ar fi inccesibila, pentru ca nu am fost acordati sa ascultam si celelalte frecvente.

Energia electromagnetica, energie care include lumina vizibila, contine toate culorile spectrului in aceeasi raza. Aceeasi radiatie electromagnetica contine insa si lumina invizibila, cum ar fi razele X, microundele, undele radio si undele radar. Lumina vizibila face parte din acelasi spectru ca si lumina invizibila, acest spectru vibrand la diferite frecvente, simultan. Intregul spectru coexista simultan – si totusi, noi nu constientizam decat ceea ce numim lumina “vizibila”.

Fiecare punct al creatiei contine, simultan, toate aceste frecvente vibratorii diferite, care nu se inlatura una pe cealalta, nicaieri in spatiu sau timp. Cu un instrument adecvat pentru o anumita frecventa, putem sa interceptam orice vibratie vrem. Ganditi-va numai la toate instrumentele pe care le folosim in fiecare zi, pentru a capta diferite frecvente: radioul, televizorul, telefonul mobil.

Chiar in acest moment, sunteti inconjurati de o infinitate de planuri; toate aceste dimensiuni vibratorii exista langa voi. In campul posibilitatilor infinite, ca potential pur, voi existati la toate aceste niveluri, simultan. Dar, la nivelul experientei, existati doar intr-unul singur – propriul vostru plan de proiectie a existentei, in fiecare clipa. Daca ati putea sa va mutati chiar acum perceptia, pe o frecventa vibratorie diferita, ati putea sa traiti experienta unei alte realitati.

Cand oamenii au experiente in preajma mortii, ei vibreaza, pentru un moment, la o frecventa mai inalta, iar apoi revin la frecventa vibratorie normala. Deseori, in ultimele momente dinaintea mortii, oamenii isi vad intreaga viata, intr-o fractiune de secunda. Acest lucru se intampla, deoarece  experienta este generata prin intermediul fotonilor, care se deplaseaza cu viteza luminii. Experientele in preajma mortii confirma faptul ca informatia intregii eternitati este continuta in fiecare secunda.Aceste experiente demonstreaza, de asemenea ca, dupa moarte, calatoria pe care o facem este intr-o non-localizare, in domeniul sufletului.

In timpul existentei materiale, corpul nostru fizic este expresia sufletului la o frecventa joasa, ceea ce lasa impresia localizarii timp-spatiu. Dar noi avem si un corp astral, care insoteste corpul fizic si ii oglindeste tot continutul informational si energetic. Dupa moarte, corpul fizic se descompune, lasand in urma corpul astral, ca o expresie a sufletului, la o frecventa mult mai inalta.

Esenta fiintei voastre este o realitate neschimbatoare, care creeaza un tipar de energie, ce vine si pleaca. Acest tipar – care se naste si moare si isi schimba, in permanenta, numele si forma – este persoana cu care voi va confundati. Puteti crede ca un “eu sunt” personal este cauza si sursa a tot ce vi se intampla, dar aceasta este o pacaleala, o halucinatie creata de o perceptie distorsionata. Trebuie sa renuntati la ideea ca sunteti o personalitate bine determinata, fixa in spatiu si timp. Ceea ce apare ca un “eu sunt” personal , este universalul “eu sunt”, starea de a fi din orice faptura. Adevaratul “eu sunt” este intreg procesul nesfrasit al purei potentialitati, care se exprima pe sine prin diferite camuflaje: eu sunt potentialitate pura. Eu sunt universul. Eu sunt tot ceea ce se intampla. Daca ma uit afara si vad stelele si galaxiile, aceasta este ceea ce se intampla, aceasta sunt eu. Eu sunt muzica – si tot eu sunt urechile care o aud. Eu sunt vantul – si tot eu sunt aripile pasarilor care zboara. Nu exista un alt “eu sunt”, in afara de Fiinta unica, intregul univers.

Deepak Chopra – Putere, libertate si gratie divina

De la Diana Ciubotaru, psihologul din Iasi

Reclame