„A afirma ca tu esti creatorul nu este acelasi lucru cu a afirma ca ego-ul tau este creator. Ego-ul va fi tot timpul o parte a personalitatii tale si, in mod sigur, personalitatea ta nu creeaza nimic in jurul tau. Creatia nu are loc la acel nivel.

Sa vedem, atunci, daca putem sa ne apropiem de creatorul  real din noi. Vom face asta, meditand asupra unui trandafir. Luati un trandafir frumos, rosu, si tineti-l in fata voastra, inhalati-i parfumul si spuneti: “Fara mine, aceasta floare nu ar avea niciun parfum”. Bucurati-va de culoarea rosie, stralucitoare si spuneti: “Fara mine, aceasta floare nu ar avea nicio culoare”. Loviti petalele catifelate si spuneti: ”Fara mine, aceasta floare nu ar avea nicio consistenta”. Dati-va seama ca, daca va retrageti simturile – vedere, auz, atingere, gust, miros – practic, trandafirul nu ar mai fi nimic, decat o serie de atomi, care virbeaza intr-un vid.

Acum gandit-va la AND-ul care se gaseste in fiecare celula a trandafirului. Vizualizati milioanele de atomi din jurul spiralei duble si spuneti: “AND-ul meu priveste AND-ul din aceasta floare. Experienta nu e cea a unui observator care priveste un obiect. AND-ul dintr-o anumita forma priveste AND-ul care se gaseste intr-o alta forma”.poze-dragoste_trandafir-rosu1-300x225

Acum priviti cum AND-ul incepe sa sclipeasca si se transforma in vibratii invizibile de energie.

Spuneti: “Trandafirul a disparut in energia sa primara. Eu am disparut in energia mea primara. Acum, un camp energetic primeste alt camp energetic”.

In sfarsit, vizualizati cum granita dintre energia voastra si cea a trandafirului paleste si un grup de valuri se topeste in altul. Spuneti: “Orice energie provine dintr-o sursa – si se intoarce la ea. Cand privesc un trandafir, o scanteie de infinitate se ridica dintr-o sursa, pentru a se experimenta pe sine.”

Urmarind acest traseu, ati ajuns la ceea ce este cu adevarat real: un camp energetic infinit si tacut a palpait pentru un moment, traind experienta de a fi un obiect (trandafirul) si subiect (tu, observatorul), fara sa mearga nicaieri. Constienta a privit, pentru un moment, un aspect al frumusetii sale eterne. Tu si trandafirul ati fost polii opusi ai acelui moment – si totusi, nu a existat niciun fel de separare. A avut loc o atingere creatoare, care s-a contopit.”

Dr. Deepak Chopra – Cartea Secretelor

Reclame